Vedtægter

§ 1

Foreningens navn er “Grundejerforeningen Parkvænget”, dens hjemsted er Tårnby kommune,  og dens område er rækkehusbebyggelsen Parkvænget

§ 2

Foreningens formål er: at repræsentere og varetage medlemmernes interesser i alle anliggender, der er af fælles interesse for dem samt at opspare beløb til vedligeholdelse og forbedring af vejene, samt fælles offentlige installationer (hovedvandledning, kloak, gasledning og elkabler), samt materiel til fælles papirindsamling.

§ 3

Enhver nuværende eller tilkommende ejer af en ejendom indenfor ovennævnte område er ifølge de tinglyste servitutter pålagt pligt til at være medlem af foreningen og er underkastet foreningens vedtægter, således som disse er eller bliver på lovlig måde vedtagne eller forandrede.

Ved salg (eller anden overgang til ny ejer) kan tidligere ejer (eller andre i hans sted) ikke gøre noget som helst krav gældende mod foreningen, ej heller på andel i dens aktiver.

§ 4

For udgifter og lån til fælles anliggender, hvis gennemførelse er vedtaget på generalforsamlingen, hæfter – og med virkning også for ikke mødte medlemmer – alle medlemmer solidarisk.

Den solidariske hæftelse for den enkelte parcelejer begrænses til det dobbelte af det beløb, der pålignes den enkelte parcel af de samlede udgifter.

§ 5

Hvert medlem betaler til foreningen et årligt kontingent, der fastsættes af generalforsamlingen.

Når kontingentfastsættelsen under hensyntagen til de i § 2 nævnte formål lovligt er vedtaget af generalforsamlingen, er ethvert medlem pligtig til at indbetale det pålignede beløb.

Kontingentet er forfaldent inden udgangen af marts måned. Det er dog muligt for medlemmer, som ønsker det, at dele beløbet i to lige store dele således at anden del først forfalder inden udgangen af september.

Beløb, der ikke er indgået til kasseren inden udgangen af sidstnævnte måned, kan uden nærmere varsel til vedkommende overgives til incasso.

§ 6

Generalforsamlingen har inden for lovens rammer den højeste myndighed i alle foreningens anliggender. Årlig generalforsamling afholdes i januar kvartal og indkaldes af bestyrelsen med mindst 14 dages varsel ved skriftlig meddelelse, indeholdende dagsorden, til hver medlem.

Beslutninger, der forpligter samtlige medlemmer økonomisk, skal, for at kunne vedtages, være opført som særligt punkt på dagsordenen og vedtages med simpelt flertal blandt de fremmødte, jvf. dog § 14.

Ekstra generalforsamling afholdes ifølge beslutning, enten af en generalforsamling, eller bestyrelsen eller efter skriftlig forlangende af mindst 1/4 af medlemmerne, og indkaldes med mindst 7 dages varsel ved skriftlig meddelelse til hver medlem.

En af medlemmerne forlangt ekstra generalforsamling skal bestyrelsen lade afholde senest 6 uger efter, at forlangendet er kommet den i hænde.

Generalforsamlingen træffer bestemmelse om formand, kasserer eller andre skal have godtgørelse for deres arbejde for foreningen.

§ 7

Enhver generalforsamling vælger ved simpelt stemmeflerhed en dirigent, der leder generalforsamlingen og afgør alle spørgsmål vedrørende sagernes behandlingsmåde og afstemning.

Til generalforsamlingen har ejere af de enkelte parceller adgang. En ejer kan ved skriftlig fuldmagt lade sig repræsentere på generalforsamlingen af een repræsentant.

Beboere med folkeregisteradresse på en parcel under Grundejerforeningen Parkvænget har ret til at deltage i generalforsamlingen.

Hver parcel deltager på generalforsamlingen med een stemme, der indehaves af parcellens ejer(e). Fuldmagt i forbindelse med afstemning skal være skriftlig og kan gives af parcellens ejer(e) til en repræsentant for denne.

Over det på generalforsamlingen passerede skal sekretæren føre en protokol, der underskrives af dirigenten og mindst 3 bestyrelsesmedlemmer.

§ 8

Foreningen ledes af en bestyrelse på 5 medlemmer, der vælges på den årlige generalforsamling. Formand og kasserer vælges særskilt. Valgene gælder for 2 år, dog således at bestyrelsesmedlemmerne afgår skiftevis (formand og 2 medlemmer det ene år, kasserer og 1 medlem det andet år). Genvalg kan finde sted.

Den årlige generalforsamling vælger desuden 2 revisorer (afgår skiftevis) og 2 bestyrelsessuppleanter og en revisorsuppleant.

§ 9

Bestyrelsen har ledelsen af foreningens virksomhed, den fordeler selv arbejdet mellem sine enkelte medlemmer, og den holder møde, så ofte formanden eller 2 medlemmer anser det for nødvendigt. Beslutninger fattes ved stemmeflerhed.

Ved stemmelighed gør formandens stemme udslaget.

Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når 3 medlemmer er tilstede.

Foreningen tegnes af formand eller kasserer og 2 bestyrelsesmedlemmer.

§ 10

Klager og stævninger til forligskommission eller ret, foreningen vedrørende, kan gyldigt rettes mod formanden på foreningens vegne. Klager fra foreningens medlemmer skal indsendes skriftligt til formanden. I klager fra foreningen til et medlem, skal det oplyses, hvorfra klagen kommer.

§ 11

Kassereren fører foreningens regnskaber og fortegnelse over foreningens medlemmer.

Foreningens kontante beholdning skal – bortset fra beløb, der skønnes nødvendige for foreningens drift, dog ikke ud over det ved tyveriforsikring dækkede beløb – indsættes i pengeinstitut eller postgiro efter bestyrelsens nærmere bestemmelse.

§ 12

Foreningens regnskabsår følger kalenderåret.

Revisorerne gennemgår kritisk og summarisk regnskabet så betids, at en ekstrakt med deres bemærkninger kan udsendes til hvert medlem sammen med indkaldelsen til den årlige generalforsamling.

§ 13

Grundene må ikke bruges til oplagsplads eller lignende, og skal holdes fri for flyvende ukrudt. Grundejerne skal til enhver tid renholde det til grunden hørende vej/sti areal, herunder snerydning i h.t. den kommunale vedtægt. Overholdes disse bestemmelser ikke, kan foreningen lade arbejdet foretage for den pågældende grundejers regning.

§ 14

Ændringer af vedtægterne – med undtagelse af § 15 – kan vedtages af en generalforsamling, når forslag herom er opført som særligt punkt på dagsordenen, og forslaget vedtages af mindst 2/3 af de fremmødte medlemmer.

§ 15

Foreningens midler kan ikke deles mellem medlemmerne.

Foreningen kan først ophæves, når den tinglyste servitut angående medlemspligt er udslettet af tingbogen, og når 2/3 af medlemmerne stemmer herfor.

—-

Således vedtaget på generalforsamlingen den 16. december 1945 og ændret den 13. juni 1946, den 8. april 1949, den 5. april 1954, den 12. april 1962, den 4. februar 1976, den 13. marts 1986, den 20. marts 1997 og den 19.marts 2009.